Tobias Magnussen havde et 3-måneders online forløb hos mig for cirka 1 år siden, og det kom der mildest talt imponerende resultater ud af. Tobias kontaktede mig som de fleste andre med det formål at se fornyet fremgang i hans træning og i hans kropskomposition, men jeg skulle senere finde ud af, at der var mange andre ting som også blev forbedret.

Ifølge ’konventionel viden’ gjorde Tobias faktisk det meste rigtigt: han trænede 3-4 gange om ugen, spiste masser af fuldkorn, nogle mælkeprodukter, grøntsager og lidt kød. Generelt var kosten fedtfattig og en stor anddel af fedtet i kosten kom fra flerumættede fedtsyrer.

Under vores forløb udfordrede jeg Tobias med forskellige øvelser i hans træningsprogram, som han ikke havde prøvet før. Nogle gange meldte han tilbage at han ikke kunne udføre øvelserne, hvilket i starten undrede mig lidt. Jeg skulle senere finde ud af at det var fint begrundet. Kosten ændrede vi stille og roligt i retning af stenalderkost, som også hurtigt viste sig at give ham mere energi. Fedtet begyndte også stille og roligt at rasle af.

Senere i forløbet fortæller Tobias mig, at han for flere år siden var blevet opereret i hjernen, og at det blandt andet havde medført problemer med balance, samt andre symptomer, som han beskriver nedenfor, i en mail til mig efter vores første forløbs afslutning.

”Efter min hjerne operation, har jeg igennem mange år døjet med en sjælden type af migræne, mere præcis basilaris type migræne (som den nu så fint kaldes i dejlig tale). Det er svært at sige præcis hvorfor, men noget tyder på at alt hvad jeg foretager mig mht. kost & motion virker også til at have en indflydelse på min migræne. Inden jeg fik kontakt til dig, har jeg i en alder af 16år og ca. 7 år frem haft indtaget medicin dagligt med begrænset succes. Jeg begyndte at få nogle dumme symptomer fra alt denne medicin, hvilet gjorde jeg selv til sidst sagde stop til lægerne, hvor jeg herefter har valgt at tage en mere proaktiv approach om at kæmpe imod sygdommen med en mere sund livsstil, hvor det første skridt hen imod en sundere livsstil var at tage kontakt til dig.

Førhen med hjælp fra min medicin, ville jeg have et sted imellem 5-20 sygedage på en måned (Ville ha haft ca. hver dag hvis ikke det var for medicinen). Efter jeg har lavet om på min livsstil, har jeg uden medicin kunne holde det nede på 1-2 anfald om måneden.  Et delmål for mig har længe været, at prøve at gå en hel måned uden så meget som en sygedag (Har aldrig prøvet at gå en hel måned uden at have en sygedag fra en alder af 10 og 13år frem). Hånden på hjertet så tror jeg personligt mit delmål opnås i denne måned, er blot 14 dage fra at opnå mit delmål.”

Efter vores 3-måneders forløb var afsluttet, var udfordringen for Tobias at fortsætte den nye sunde livsstil selv, uden min hjælp og efter et stykke tid modtog jeg følgende opdatering:

” Jeg føler selv at livskvaliteten er forbedret markant, hvilket bliver påpeget i ny & næ af bekendte, med kommentaren om, at jeg generelt virker gladere i min hverdag.

– Jeg har efterhånden fået lagt min sygdom helt bag mig, hvor jeg før ikke var i stand til at gennemføre en universitetsuddannelse, så er jeg nu startet på en frisk, hvor jeg her til sommers startede på en universitetsuddannelse, hvor jeg nu trives på universitet med stor glæde, uden at mærke det mindste til min sygdom.”

Nu, cirka et år efter vores første forløb, er Tobias startet på et nyt online forløb med mig, som også startede med endnu flere glædelige nyheder:

” Da vi afsluttede mit første forløb, fortalte jeg kort i en mail, at jeg mere eller mindre havde overvundet min sygdom og var startet på en universitets uddannelse. Min træning har bestemt også hjulpet mig med skole[…..] Har holdt mental fokus 100% på træning & skole de sidste snart 2 år, hvor jeg endda har gjort det så godt, at SDU hvor jeg studerer har belønnet mit hårdearbejde med en ansættelseskontrakt, hvor jeg nu sideløbende med mit eget skoleforløb underviser for nye studerende

Alt sammen noget jeg bestemt ikke har kunne klare uden kost & træning (Og slet ikke havde forstillet mig den situation for 2-3 år tilbage, hvor jeg kun med nød og næppe kunne komme igennem min gymnasialeuddannelse grundet sygdommen) ”

Video: Front squat 1½ år efter start af vores første forløb. I starten kunne Tobias end ikke holde balancen til front squat eller lunges.

Ændring i udseende fra det første 12-ugers forløb

Front før

FRONT FØR

Front efter

FRONT EFTER

Bag før

BAG FØR

Bag efter

BAG EFTER