Denne blog handler om Jeanettes forløb hos mig de sidste 10-12 uger, hvor hun har tabt de sidste kilo, hvilket vi gjorde ved gradvist at øge hendes kalorier fra 7-800 og op til nu 1400 og forhåbentlig gradvist videre endnu. Derudover har hun trænet sig ud af 30 års knæsmerter. Jeanette har givet sig fuldt ud og mere til til alle.

1) DU KOM TIL MIG FOR AT TABE DIG. FORTÆL LIDT OM HVAD DU HAVDE OPNÅET PÅ EGEN HÅND, OG HVORFOR DU OPSØGTE MIG.
Før jeg opsøgte dig har jeg i mange år haft en vægt der lå omkring 109 kg. Går 18 bagud fra min første graviditet, inden da aldrig overvægtig …
For 8 år siden da jeg var omkring 42 år begyndte jeg for alvor at forsøge at smide vægt og det lykkedes mig at smide ca. 20 kilo over en 2-3 år ved ikke at spise ris pasta, brød og kartofler. Så stod min vægt totalt stille i flere år og jeg besluttede mig for at starte op på træning igen (var bodybuilder i starten af tyverne). Det har jeg nu gjort i omkring 3 år og omkring marts besluttede jeg mig for at nu skulle det være, så jeg intensiverede min træning og skar hårdt ned på kulhydraterne igen. i Juni fik jeg lovning på at jeg kunne få fjernet overflødig hud på maven (graviditets og overvægts hud) hvis min vægt kom ned på 70 kilo. på det tidspunkt vejede jeg 75 og havde smidt 11 kilo fra marts. Men mit vægttab gik helt i stå og jeg gik lidt i panik.
Jeg kontaktede dig for at få et kickspark og fordi det jeg havde gjort indtil da ikke længere gav så meget mht vægttab. Og det selv om jeg var begyndt at tælle kalorier og jeg fik mellem 800 og 1000 kcal dagligt. [RT: nogle dage endda mindre]
Så jeg ville have input til en anderledes kost, træningsprogram der passede til det jeg ønskede at opnå (tabe yderligere 5-7 kilo) og et spark i røven en gang om ugen:)

2) HVAD HAVDE DU FORVENTET DER SKULLE SKE MED KOST OG TRÆNING FOR AT VÆGTTABET SKULLE LYKKEDES, OG HVORDAN MATCHEDE DET MED DET VI GJORDE? (STYRKE 3-4X/UGE OG GRADVIS ØGNING AF KALORIER)
Jeg forventede at få hjælpe til at få min vægt ned på minimum 70 kilo og helst 68 gennem 3-4 gange træning om ugen og kostomlægning. Jeg vejer nu omkring 67,3 kilo og kan tydeligt se at min muskelmasse er øget. Så jeg har altså tabt 7-8 kilo på de 12 uger du har været ind over!!! Jeg spiser langt mere end før jeg startede hos dig og er begyndt at være sulten og langt mindre træt.

3) UDOVER AT DU HAR OPNÅET ET RIGTIGT FLOT VÆGTTAB HENOVER DE 10-12 UGER ER DIT KNÆ OGSÅ KOMMET I MARKANT BEDRING. KAN DU IKKE KORT OPRIDSE HVILKE “DIAGNOSER” DU HAR FÅET MED KNÆET, SAMT HVORDAN DET HAR GENERET IGENNEM TIDEN OG HVORDAN GENERNE HAR ÆNDRET SIG UNDER FORLØBET?
Uventet har specielt træningsprogrammerne haft en enorm indflydelse på mine knæ.
Jeg fortalte dig fra starten at jeg har fået konstateret slidgigt i begge knæ og at der var en del øvelser jeg ikke ville kunne lave.
Slidgigten fik jeg som 20-21 årig da jeg pakkede ugeblade – 1 ton blade eller mere flyttede jeg rundt på dagligt … for 15 år siden fik jeg en kikkertundersøgelse af højre knæ og fik at vide jeg skulle tabe 30 kilo og få nye knæ da begge mine miniskner lignede frynsede skørter!
Jeg har fra tyverne haft svært ved at gå i knæ uden store smerter og problemer med at komme op at stå igen .. i perioder har det været helt umuligt og efter min første graviditet helt umuligt. Jeg har ikke kunnet ligge på knæ eller komme op fra gulvet/lav eller dyb stol eller sofa uden hjælp hvis jeg først var kommet ned at sidde. Mine knæ kunne slet ikke klare det.
Jeg har i lange perioder spist stærkt smertestillende piller og haft problemer med at overstrække mine knæ og vride i knæleddene.
Efter jeg startede træning for 3 år siden er jeg stoppet med smertestillende og jeg har haft lidt bedre styr på mine knæ.
Men efter jeg er startet med at træne hos dig har jeg fået langt bedre styr på mine muskler omkring knæet og kan i dag squatte uden problemer og har kunnet øge vægten på øvelserne samtidig. Det kunne jeg overholdedet ikke før jeg startede hos dig i starten af september. Havde jeg forsøgt at squatte på det tidspunkt havde jeg ikke kunnet gå uden smerter i ugevis eller længere. Jeg troede ALDRIG jeg ville kunne komme til at squatte … det kunne jeg ikke engang gøre i tyverne da jeg bodybuildede
Mine knæ har det langt bedre og jeg er langt mere i kontrol med knæene og smertefri end jeg har være de sidste 25 år.

Rasmus: Fantastisk historie fra Jeanette der ikke blot kom i mål med sit vægttab, men også på blot 12 uger allerede har fået sig et par ‘nye’ knæ. Eller rettere sagt trænet sine knæ op – det er en skam at der inden for ortopædkirurgien er så stor fokus på at operere, når kroppen mange gange selv kan reparere. Allerede efter to uger med MEGET forsigtige og simple knæøvelser rapporterede Jeanette at knæene ikke generede mere i dagligdagen. Det tog altså 2 (TO!) uger at fjerne eller ihvertfald markant forbedre 30 års knæsmerter. På videoen nedenfor ses Jeanette med et par goblet squats med 12,5kg – den sjove holdning på vægten skyldes en håndledsskade, men Jeanette fandt som altid en løsning til at løfte alligevel.